Panama: "Rovers en fraudeurs bij CONCACAF"

Redactie

In Panama is donderdag woedend gereageerd op de dramatische uitschakeling van de nationale voetbalploeg bij de Gold Cup in de Verenigde Staten. Het bondsbestuur noemde het optreden van de arbitrage woensdagavond in de halve finales tegen Mexico (1-2 na verlenging) beledigend en beschamend. De leiding eist het aftreden van de voltallige scheidsrechterscommissie van de CONCACAF, de federatie van lidstaten uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Panama kreeg in Atlanta twee omstreden strafschoppen tegen, een in de negende minuut van de blessuretijd en een in de verlenging. In beide gevallen kwam PSV-speler Andrés Guardado tot scoren. "Hatelijke diefstal", gromde bondscoach Hernán Dario Gómez van Panama na afloop. "Ik ben trainer sinds 1987 en dit heb ik nog nooit meegemaakt", foeterde Gomez na het duel in Atlanta. "Tijdens de wedstrijd dacht ik erover om afscheid te nemen van het voetbal, want dit was vreselijk. Dit was diefstal."

Ook zijn spelers lieten zich na afloop niet onbetuigd, na eerder tijdens de wedstrijd ook al de arbitrage te hebben belaagd. "CONCACAF: rovers en fraudeurs", schreven ze bij een foto vanuit de kleedkamer.

In de finale van de Gold Cup speelt Mexico tegen Jamaica, dat verrassend gastland Verenigde Staten versloeg (2-1).