Sportblog: Clasie weigert Ajax-fiets & Hamiltons nieuwe tattoo

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Darter gaat helemaal los bij opkomst
De opkomst van de darters is al jaren een bijzonder onderdeel van de grote darttoernooien. De muziekkeuze, de opzwepende danseressen en de dansjes van de spelers maken het geheel tot een stukje entertainment op zich. De Nederlander Dirk van Duijvenbode maakt op dit moment furore op het internet met zijn opkomst tijdens de European Darts Open. Op Glimpse of the Future van dj Typhoon gaat de 22-jarige man uit ’s-Gravenzande helemaal uit zijn dak. Zijn opkomst heeft blijkbaar geholpen, hij won de wedstrijd met 6-3.


Van Duijvenbode gaat los (Bron: YouTube/Professional Darts Corporation)

Jordy Clasie weigert op Ajax-fiets te stappen
Met zijn nieuwe club Southampton is Jordy Clasie op dit moment op trainingskamp in Nederland. De middenvelder is zijn liefde voor Feyenoord niet meteen verloren bij zijn overstap. Na afloop van de training moest de Southampton-selectie per fiets naar het hotel, maar Clasie weigerde echter op de voor hem klaargezette fiets te stappen. Er zat namelijk een Ajax-sticker op de fiets. Waarschijnlijk een actie van een 'grapjas'. Pas nadat iemand anders de sticker verwijderde, begon de voetballer aan zijn ritje naar het hotel.

Ajaxtotaal.nl zag de humor van dit alles wel in en reageerde op gevatte wijze:

Tour-fan trekt meehollende malloot van de weg
Selfiesticks zijn irritant, meehollende supporters bij wielrenners zijn irritant en combineer je die twee dan heb je iets ellendigs. Gelukkig kon ook een wielerfan die vandaag tijdens de achttiende etappe langs de kant stond het niet langer aanzien. Hij greep die gek bij zijn middel en trok hem van de weg. "Het had nog wel iets geweldadiger gemogen, maar goed om te zien dat die andere fan ingreep", aldus de uploader van het filmpje. Daar sluiten wij ons graag bij aan.

Wie wil het huis van Johan Derksen kopen?
Vaak heeft Johan Derksen over zijn huis verteld in Voetbal International/Voetbal Inside. Maar blijkbaar wil hij er vanaf want het huis in Oudewater staat te koop zo lezen we op bekendeburen.nl. Voor het lieve sommetje van 675.000 euro kun je in het bezit komen van het stulpje van Derksen. Als je dat betaalt dan ben je eigenlijk de eigenaar van twee woningen. In 2003 kocht Johan Derksen het bovenste appartement voor 340.000 euro. Acht jaar later besloot de voormalig hoofdredacteur van VI het ondergelegen appartement er ook bij te kopen voor het sommetje van 380.000 euro.

Je hoeft niet perse beide appartementen in één te kopen, voor 350.000 euro mag je jezelf eigenaar van één van beide appartementen noemen. De gehele woning heeft een totale woonoppervlakte van 257 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, vijf slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over vier woonlagen. Wil je even rondneuzen in het huis? Dat kan je hier doen op Funda.nl. 

Derksen verkoopt zijn huis (Pro Shots/Willem Moret)
Derksen verkoopt zijn huis (Pro Shots/Willem Moret)

Nieuwe tatoeage voor Hamilton
Lewis Hamilton had al een paar tatoeages, maar er is er weer eentje bijgekomen. In New York liet de Formule 1-coureur weer een plaatje op zijn torso zetten. Er is een imposante Afrikaanse leeuw op zijn bovenlichaam verschenen. Het is niet zomaar een plaatje zonder betekenis zo laat de Brit weten. "De Afrikaanse leeuw symboliseert het controleren van je emoties. De Afrikaanse leeuw brult zo hard dat het mijlenver gehoord kan worden. Hij roept de kracht van de zon op om te worden losgelaten wanneer hij dat wil, hij verkondigt zijn kracht als een boodschap en als een waarschuwing", zo laat Hamilton op Instagram weten.

Voetbalhumor bij NAC Breda
Je kent ze wel, de grapjes uit de voetbalkleedkamer. Van schoenen vastlijmen tot kleding verstoppen. Bij NAC Breda hadden ze ook wel zin in een geintje in aanloop naar het nieuwe seizoen. Elson Hooi werd verrast met een wel heel originele verpakking van zijn voetbalschoenen.

Sampdoria-shirt speelt clublied af
In de aanloop naar het nieuwe seizoen is er altijd veel te doen over de nieuwe shirts van de clubs. Online vind je op tal van plaatsen hele discussies of de shirts het aanzien wel waard zijn. Sampdoria en kledingsponsor Joma hebben voor het nieuwe shirtje wat lolligs verzonnen. Als je op het logo van de club drukt, weerklinkt het clublied gezongen door een aantal spelers.


En zo klinkt dat (Bron: YouTube/U.C. Sampdoria)

Higuaín boos op omstanders
Napoli-aanvaller Gonzalo Higuaín werd tijdens zijn vakantie op partyeiland Ibiza nogal boos gespot. De aanvaller was aan het stappen in discotheek Pacha en was daar met onder meer Ezequiel Lavezzi. Eenmaal buiten, terwijl de zon al opkwam, maakten omstanders grappen over zijn gemiste penalty tijdens de Copa América. Dat viel niet in goede aarde bij de aanvaller. Higuaín verloor zijn geduld en werd boos. Tot een handgemeen kwam het niet. Toen hij zag dat hij gefilmd werd keerde de agressie zich tegen de man die stond te filmen. "Verwijder dat filmpje of je hoofd gaat eraf", beet de Argentijn de filmende man toe.


De boze Higuaín (Bron: YouTube)