AC/DC-drummer weer thuis na arrestatie

Redactie

De voormalig drummer van AC/DC Phil Rudd is weer thuis nadat hij werd gearresteerd voor het schenden van de regels van zijn huisarrest. Dat meldt lokale krant The Bay of Plenty Times.

Rudd werd zaterdag gearresteerd in zijn Nieuw-Zeelandse woonplaats Tauranga, ruim een week nadat hij veroordeeld werd tot acht maanden huisarrest. De muzikant kreeg de staf nadat hij kampte met alcohol- en drugsproblemen en onder invloed een voormalig werknemer met de dood bedreigde. Rudd werd door de rechter verboden om alcohol en drugs te gebruiken en te bezitten, maar hij hield de ban niet lang vol. Daarom heeft de rechter nu een extra regel toegevoegd aan het huisarrest van Rudd: de politie mag hem nu ieder moment testen op alcohol- en drugsgebruik.

De drummer kampt al een tijdje met problemen met de verslavende middelen. Het zorgde ervoor dat hij voor de tweede keer uit de band werd gezet. Rudd drumde sinds 1975 in de band, maar verliet na onenigheid in 1983 de band, in 1994 voegde hij zich weer bij de band. Hij was aanvankelijk nog wel betrokken bij het recente album Rock Or Bust, maar hij kwam vaak niet opdagen en raakte steeds verder vervreemd van zijn bandgenoten. "Het lijkt erop dat hij de weg kwijt is", meldde Angus Young in een interview eerder dit jaar. "Dit is niet de Phil die we kennen van vroeger."

AC/DC-drummer weer thuis na arrestatie
AC/DC-drummer weer thuis na arrestatie (Foto: BuzzE)