¦tybar komt een kilometer te kort

Nattekat

Zdenek Štybar was een opvallende renner in de laatste kilometers van de vijftiende etappe naar Valence. De Tsjech sprintte met nog enkele kilometers te gaan weg van het peloton en hield een lange tijd een voorsprong van tien seconden vast, maar merkte al snel dat hij bezig was aan een kansloze missie.

Met nog iets meer dan een kilometer te gaan begon Štybar tijd te verliezen op het peloton en slechts enkele seconden later werd hij gepakt en kon hij een overwinning vergeten. "Ik zag een kans en gaf alles. Sportdirecteur Brian Holm zei in mijn oortje dat het op 3,6 kilometer het goede moment zou zijn. Ik had gehoopt dat iemand mee zou springen, maar dat gebeurde niet. De wind blies vol op kop en er waren geen bochten in de laatste 3 kilometer. Het was ik tegen het peloton."

Štybar kwam uiteindelijk als 78e over de streep met 1:18 achterstand op winnaar André Greipel. In het algemeen klassement klom hij op van de 69e naar de 64e plaats, op anderhalf uur achterstand. In het puntenklassement doet de Tsjech betere zaken met een achtste plaats, een plek die hij ondanks de nul punten niet heeft verloren.