Van der Voort verliest van Dolan op World Matchplay, G. Anderson wint

Boris (borisz)

Dag twee van de World Matchplay in Blackpool. Vanmiddag werder al vier wedstrijden gespeeld. Vanavond mogen opnieuw acht darters aan de bak. Ook Vincent van der Voort speelt vanavond. Hij treedt aan tegen Brendan Dolan. Dit bericht krijgt een update na iedere gespeelde wedstrijd. 

Brendan Dolan (11) 10-6 Vincent van der Voort

Van der Voort kwam perfect uit de startblokken en gooide acht perfecte darts. Dubbel twaalf gooide hij echter niet, maar kon een beurt later toch de eeste leg pakken en brak Dolan. De Noord-Ier brak direct terug, wist zijn eigen leg te pakken en brak opnieuw waardoor hij 4-1 voor stond bij de eerste pauze. Fast Vinny had weer last van het bekende probleem. Goed scoren, maar geen dubbels raken. Hij kreeg in het eerste deel negen pijlen op een dubbel maar raakte de buitenste ring slechts één keer. 

Na tien legs stond het 7-3 voor Dolan. Het scoren van beide partijen gaat naar beneden en ook Dolan raakte zijn dubbels moeilijk. Dolan had een gemiddelde van 86 en Van der Voort zat op 92. In het derde deel van de partij waren de eerste twee legs voor Van der Voort. De dertiende leg was voor Van der Voort een drama. Hij gooide 7 terwijl hij dubbel 16 nodig had. Een beurt later met nog dertien punten over gooide hij een single 12 in plaats van een 5 waardoor hij zich dood gooide. Na veel gepruts van beide spelers pakte Dolan alsnog de leg en kwam 8-5 voor. 

Beide spelers pakten een leg en het werd 9-6. Een leg later gooide Dolan met dubbel zestien de partij uit. Als Van der Voort iets beter zijn dubbels voor elkaar had, versloeg hij Dolan met gemak. Het mocht niet zo zijn voor de Purmerender. 

Terry Jenkins (14) 9-11 Mensur Suljovic

Op 2-2 nam Jenkins een 5-2 voorsprong. Suljovic kwam op 5-5 echter weer langszij en gooide 56 uit om weer te komen. Het werd 6-6 en de Oostenrijker wist daarna weer een break te plaatsen via dubbel acht kwam Sujovic 9-6 voor op één leg van de zege. The Raging Bull laat het er niet bij zitten en wist weer langszij te komen (9-9). 

Voor het eerst op de World Matchplay kwam er een verlening, want er moet met twee legs verschil gewonnen worden. Suljovic had dat echter niet door en dacht toen hij op 10-9 kwam al dat hij gewonnen had. Een leg later kon hij echt feest vieren nadat hij ook de 22e leg van de wedstrijd pakte. 

Gary Anderson (3) 10-4 Steve Beaton

Anderson kwam op 3-0 mede met finishes van 79 en 113. Beaton kon zijn eerste leg pakken voordat Anderson er nog eens vier won. Spannend werd het niet en met een 118-finish trok Anderson de partij met 10-4 naar zich toe. 

James Wade (6) 10-7 Kyle Anderson

Een zeer spannende wedstrijd tussen Wade en Kyle Anderson. Het ging tot 7-7 gelijk op voordat Wade de laatste drie legs wist te winnen. 

Maandagavond de laatste wedstrijden uit de eerste ronde. Raymond van Barneveld zal aantreden tegen Andy Hamilton

World Matchplay - programma maandagavond

Robert Thornton v Keegan Brown
Dave Chisnall v Jamie Caven
Phil Taylor v John Henderson
Raymond van Barneveld v Andy Hamilton