Darters Gilding en Price verslaan King en M. Smith op World Matchplay

Boris (borisz)

Darters Andrew Gilding en Gerwyn Price staan in de tweede ronde van de World Matchplay. De darters versloegen respectievelijk de geplaatste spelers Mervyn King (12) en Michael Smith (13). 

King wist Gilding wel eerst te breaken, maar daarna pakte Goldfinger zeven legs op rij. King kwam echter nog wel terug tot 8-8, maar de laatste twee legs gingen naar de 44-jarige Gilding. 

Price debuteerde zondag in Blackpool. Hij pakte direct de eerste vijf legs tegen Smith en dat verschil werd tijdens de wedstrijd niet kleiner. Price won de wedstrijd met 10-4. Bullyboy kende een goed 2015 met twee toernooizeges. Hij won een UK open qualifier en hij won de International Darts Open. Op tv kon hij het echter vandaag niet laten zien met een gemiddelde van 91. Price zat daar met 92 iets boven, maar was wel dodelijker op de finishes. 

Ook Jamie Lewis staat in de volgende ronde. Hij won met 10-7 van Justin Pipe. Lewis treft in de volgende ronde Michael van Gerwen, die zaterdag al won van Benito van de Pas. 

De beste wedstrijd van de middag ging tussen Ian White (9) en Stephen Bunting. Beide spelers hadden een gemiddelde van boven de 100. De partij werd met 10-6 gewonnen door White. 

Vanavond om 20.00 uur gaat het toernooi verder. Vincent van der Voort speelt tegen Brendan Dolan. Naast deze wedstrijd worden nog drie andere wedstrijden gespeeld.

World Matchplay - eerste ronde zondagavond

Brendan Dolan v Vincent van der Voort
Terry Jenkins v Mensur Suljovic
Gary Anderson v Steve Beaton
James Wade v Kyle Anderson