Surfkampioen overleeft haaienaanval live op tv

heywoodu

Surfer Mick Fanning heeft zondag voor de kust van Zuid-Afrika een aanval van een haai overleefd. De Australische topsurfer werd tijdens een wedstrijd in de World Surf League - het officieuze WK surfen - aangevallen door twee haaien, terwijl miljoenen mensen live op tv toekeken wat er gebeurde.

De finale tijdens de J-Bay Open, in Jeffreys Bay, was net begonnen toen er plotseling een haai in de buurt van Fanning zwom. De wereldkampioen van 2007, 2009 en 2013 werd vervolgens door het beest van zijn surfplank gestoten en belandde in de oceaan. Volgens de organisatie bleek later zelfs dat het om twee haaien ging. 

"Ik zat op m'n plank en voelde dat er iets vast leek te zitten bij mijn been, waardoor ik gelijk ging trappen om het weg te jagen. Gelijk daarna zag ik alleen een grote vin, het was wachten op de tanden", aldus de 34-jarige surfer, die op het moment tweede staat in de World Surf League 2015. Fanning vertelde vervolgens lachend dat hij de haai nog wel een klap op diens rug had verkocht, waarna de aanvaller wegzwom.

Zowel Fanning als zijn tegenstander Julian Wilson, de nummer drie in de WSL, werden door jetski's van de organisatie uit het water gehaald. Niet verrassend werd de wedstrijd vervolgens afgelast. 

Fanning komt goed weg tijdens de finale van de J-Bay Open (Bron: YouTube)