Haase slaat Nederland langs Oostenrijkers in Davis Cup

Peterselieman

Tennisser Robin Haase heeft het beslissende punt binnengehaald in de Davis Cupontmoeting met Oostenrijk. Op het gravel van Kitzbühel klopte de captain van het Nederlandse team de Oostenrijkse kopman Dominic Thiem met 6-4, 7-6 (4) en 6-3, waardoor de ploeg van Jan Siemerink op een 3-1 voorsprong kwam.

Thiem staat op plek 28 op de wereldranglijst, maar afgelopen vrijdag verloor hij al van Thiemo de Bakker (ATP-134). Tegen Haase (ATP-74) was het verschil klein, maar de Nederlander was op de beslissende momenten net iets beter. Zo brak hij in de eerste set meteen door de opslag van Thiem en overleefde drie breakpoints op de stand van 2-1.

In de tweede set vielen geen breaks te noteren, waardoor een tiebreak noodzakelijk was. Daarin was Haase duidelijk de beste. Ook het derde bedrijf ging richting een tiebreak, maar op de stand van 4-3 verslapte Thiem eventjes, waarna Haase toe kon slaan en de wedstrijd kon winnen.

Door de overwinning van Haase heeft het Nederlands Davis Cupteam zich geplaatst voor de play-offs om een plaats in de wereldgroep. Deze worden later dit jaar gespeeld.

Robin Haase slaat Nederland naar de play-offs om promotie in de Davis Cup (Pro Shots/Gepa)
Robin Haase slaat Nederland naar de play-offs om promotie in de Davis Cup (Pro Shots/Gepa)