Sagan doet opnieuw goede zaken

Nattekat

Peter Sagan heeft gisteren opnieuw goede zaken gedaan tijdens de veertiende etappe. De Slowaakse renner greep opnieuw naast de etappezege, maar reed wel de hele dag in de aanval en wist zo nog verder uit te lopen op de nummer twee in de strijd om de groene trui, André Greipel, die geen punten wist te behalen.

Sagan zei na afloop dat hij helemaal niet van plan was om met de kopgroep mee te zitten. "Ik had mijn zinnen gezet op de tussensprint, maar opeens zat ik in de kopgroep en daar ben ik ook gebleven. Dit betekende dat ik aan de finish nog meer punten pakte voor de groene trui."

"Al met al is het een goede dag geweest, maar de strijd om de groene trui is nog niet gelopen", vervolgt Sagan. "Er zijn nog zeven etappes te gaan en je moet elke dag scherp zijn. Wellicht kan ik zondag een nieuwe poging wagen, maar ik ben geen Superman. We zullen zien hoe ik mij voel, maar we gaan absoluut ons best doen. Misschien ben ik vermoeid, maar misschien ook niet."

Peter Sagan won de sprint en kwam uiteindelijk als vijfde aan in Mende, 29 seconden achter winnaar Steven Cummings. Hiermee liep hij 37 punten uit op Greipel, wat zijn voorsprong brengt op 61 punten.