Cricketers winnen van Kenia, maar lopen rechtstreekse kwalificatie WK mis

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben op een paar ballen na rechtstreekse kwalificatie voor het wereldkampioenschap Twenty 20 misgelopen. In Edinburgh speelde Nederland tegen Kenia. De ploeg moest winnen om in ieder geval de play-offs te halen. Vanwege de eerdere uitslagen van vandaag zou een grote overwinning betekenen dat de ploeg zich rechtstreeks voor het WK zou plaatsen. De grote uitslag kwam er, het was echter niet groot genoeg.

Kenia kwam tot 86 runs, Nederland haalde deze score al na 8.3 overs. Dit was echter een halve over, ofwel drie ballen, teveel. Nederland eindigt nu als tweede in de groep en moet nu play-offs spelen om alsnog het WK te halen.  

Nederland won de toss en koos ervoor om eerst te fielden. Kenia ging precies in over twintig na 86 runs all out. Collins Obuya leverde met 33 runs de belangrijkste aandeel in de Keniaase inning. 

Stephen Myburgh ging namens Oranje snel uit. Wesley Barresi en Ben Cooper kwamen daarna op stoom en brachten respectievelijk 28 en 59 runs binnen. Barresi ging in over 6.2 uit en Cooper volgden twee ballen later. De laatste runs kwamen moeizaam op het bord en Nederland verloor nog eens drie overs. Pieter Seelaar liep in over 8.3 de beslissende run waardoor Nederland de partij won.  

Nederland weet zondag wie de tegenstander wordt in de play-offs. De beslissende wedstrijden in groep A worden dan gespeeld. De play-off is op dinsdag. Als Oranje die wedstrijd wint is het zeker van het WK. Bij een nederlaag is er nog een tweede kans tegen Oman, wat vierde is geworden in groep B.