'Amerikanen overwegen Manor F1 over te nemen'

Peterselieman

Het is goed mogelijk dat volgend jaar na Haas F1 nog een tweede Amerikaans Formule 1-team op de grid te zien zal zijn. Een groep investeerders onder leiding van Tavo Hellmund en James Carney heeft volgens Motorsport interesse getoond in Manor F1.

Dat team is een doorstart van Marussia F1 dat afgelopen winter onder curatele stond. De investeerder Stephen Fitzpatrick van Ovo Energy is hier verantwoordelijk voor, maar zou nu van het team af willen. Het overnemen van een Formule 1-team zou de volgende stap zijn in de ambities van de New Yorkse investeerder Carney en Hellmund die betrokken was bij Circuit of the Americas in Austin en de terugkeer van de Grand Prix van Mexico.

Manor staat op dit moment onderaan het kampioenschap in de Formule 1. Doordat het team een doorstart heeft moeten maken wordt er nog gereden met een aangepaste 2014-auto. Vorig jaar behaalde de renstal haar grootste succes met Jules Bianchi door in de Grand Prix van Monaco twee punten te scoren. Een zware crash van de Fransman, die hierbij in coma belandde, maakte een einde aan het team. Deze winter herrees de renstal uit haar as, maar voor meer succes zal een nieuwe investeerder de kar moeten trekken.