Lens voor vier jaar naar Sunderland

Peterselieman

Jeremain Lens heeft in Sunderland een nieuwe club gevonden. De Nederlandse vleugelaanvaller komt over van Dinamo Kiev waarvoor hij een jaar gespeeld heeft. De onrust in Oekraïne en het weer in beeld komen voor het Nederlands elftal hebben hem naar de ploeg van Dick Advocaat gebracht.

Lens: "Ik ben blij dat ik in de Premier League kan spelen. Ik heb Sunderland het afgelopen seizoen gevolgd. Dit is een goede ploeg. Ik zag de derby tegen Newcastle en vond het publiek geweldig."

Advocaat is blij dat hij de oud-speler van onder meer PSV vast heeft gelegd. "Lens is een ervaren speler. Hij heeft meer dan dertig interlands gespeeld. En ik heb al bij PSV en AZ met hem gewerkt."

De 27-jarige Lens was na het EK van 2012 bijna vaste waarde in het Nederlands elftal en kwam vorig jaar tijdens het WK in Brazilië tweemaal in actie. Daarna raakte de aanvaller buiten beeld, maar afgelopen juni werd hij toch weer opgeroepen. Met zijn overstap naar Sunderland hoopt hij bij de nieuwe bondscoach Danny Blind in beeld te komen.