Kenny B en Paul de Leeuw openen Uitmarkt

Redactie

Kenny B en Paul de Leeuw treden op vrijdag 28 augustus op tijdens de openingsavond van de Uitmarkt in Amsterdam. De 38e editie van de Uitmarkt in het laatste weekend van augustus speelt zich af in de omgeving van het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark. Dit kondigde de organisatie woensdag aan.

De Uitmarkt vormt traditioneel het begin van het nieuwe culturele seizoen en opent op vrijdagavond met optredens van De Jeugd van Tegenwoordig en Paul de Leeuw onder leiding van huisband New Cool Collective.

Jörgen Raymann presenteert de openingsavond op het Museumplein die live wordt uitgezonden op NPO2. Kenny B, bekend van zijn hit Parijs, verzorgt tegen 22.00 uur het afsluitende optreden.

Uitnacht
Het Museumplein is drie dagen lang het decor voor presentaties van de musea, theaters, concertzalen, dans- en toneelgezelschappen en Amsterdamse clubs. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht in Het Concertgebouw aan het Museumplein en de Vondelkerk en het Orgelpark bij het Vondelpark. Rond het Leidseplein is toneel, dans, cabaret en kleinkunst te zien in de Stadsschouwburg, Theater Bellevue, het DeLaMar Theater, De Balie, de Melkweg en Paradiso.

Tijdens de zogeheten Uitnacht organiseren Amsterdamse clubs een stille disco op het Museumplein met muziek van Amsterdamse dj's.

Traditiegetrouw wordt het weekend op zondag afgesloten met de Musical Sing-a-Long onder begeleiding van het Metropole Orkest. Ook dit jaar is het thema Talent Groeit. Voorgaande jaren trok de Uitmarkt een half miljoen bezoekers.

Kenny B en Paul de Leeuw openen Uitmarkt
Kenny B en Paul de Leeuw openen Uitmarkt (Foto: ANP)