'Casillas werd gedwongen om Real Madrid te verlaten'

Pino112

Supporters en de ouders van Iker Casillas beweren dat de keeper noodgedwongen weg moest bij Real Madrid. Zij krijgen nu bijval.

Florentino Pérez schoot in de verdediging tegen de kritiek op Real Madrid. Volgens de clubpresident wilde hij Casillas helemaal niet laten gaan. Santos Márquez, die betrokken was bij de transfer, beweert echter iets heel anders.

"Casillas heeft helemaal niet zelf gekozen voor een vertrek uit Madrid. Hij is gedwongen", vertelt Márquez in Marca. Rafael Benítez had er volgens hem niets mee te maken. "Ik heb Rafa op geen enkel moment horen zeggen dat hij Casillas er wel of juist niet bij wilde hebben."

Pérez zei eerder nog dat niemand bij de Koninklijke gezegd heeft dat Casillas moest vertrekken. "Er was een aanbod van Porto en dat hebben we overwogen. Iker heeft het recht om de club te verlaten, na alles wat hij heeft betekend. Hetzelfde gebeurde met Raúl. Hier vertrekt niemand door de achterdeur."

"Wij hebben zijn beslissing om te vertrekken geaccepteerd, maar we wilden hem houden. Ik had gehoopt dat hij zijn loopbaan hier zou afsluiten." Het 34-jarige clubicoon speelde zeventien jaar in het eerste elftal. Hij speelde 725 officiële duels voor zijn jeugdliefde.