Deep Silver breekt met dev-partner Yager, zet ontwikkeling Dead Island 2 voort

Wouter (2dope)

Het laatste wat we hoorden van Dead Island 2 was dat de game uitgesteld was naar 2016. Ook was er geen coverage van de zombieopvolger op E3 dit jaar. De reden voor de radiostilte is nu wellicht te verklaren: ontwikkelaar Deep Silver heeft aangegeven de samenwerking met ontwikkelaarpartner Yager te beëindigen.

Een vertegenwoordiger bij Deep Silver heeft het volgende statement afgegeven: "Met Dead Island 2 heeft Deep Silver van begin af aan gestreefd naar een opvolger die de fans verdienen. Na zorgvuldige overweging hebben wij besloten om de samenwerking met Yager te beëindigen". 

Er is geen verdere informatie vrijgegeven over het hoe en wat, of wat het betekent voor de ontwikkeling van Dead Island 2. Wel geeft het bedrijf aan door te gaan met het werken aan een waardige opvolger.

Het originele Dead Island en diens opvolger Riptide werden ontwikkeld door Poolse gamestudio Techland. Techland ging echter verder met Warner Bros. en kwam met het vergelijkbare Dying Light. De meest recente Dead Island-game was Escape Dead Island, een kwalitatief zwaar teleurstellende survival/horror game.