Uitslag Moto3 Grand Prix van Duitsland

heywoodu

Danny Kent heeft met grote overmacht de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 gewonnen. De Brit was op de Sachenring ongenaakbaar en kon alleen in het begin nog bijgehouden worden door zijn teamgenoot Efren Vazquez, die zelf relatief simpel de tweede plek pakte.

De zogenaamde kopstart kwam op naam van Karol Hanika, die van plek twee de leiding pakte. Polesitter Kent zag ook teamgenoot Vazquez nog langszij komen, terwijl vooral Fabio Quartararo vanaf plek drie een slechte start kende. Hanika kon niet lang genieten van zijn leidende positie, want al snel kwamen Kent en Vazquez voorbij.

Het duo van het Leopard-team nam vervolgens ronde na ronde meer voorsprong en werd de rest van de race niet meer teruggezien door de rest. Na zes ronden was de strijd voorbij voor Quartararo, die in het grind belandde. Voorin was duidelijk dat, zo lang niemand onderuit ging, Kent de race zou gaan winnen en Vazquez de tweede plek ging pakken. Daarachter was het wel spannend, met een grote groep van ongeveer tien rijders die voor plek drie aan het vechten waren.

Vooral Romano Fenati wist zich in de achtervolgende groep langzaam maar zeker naar voren te werken, terwijl ook Brad Binder en Enea Bastianini constant voorin te vinden waren. In de slotronde ging het met name tussen Fenati, Niccolo Antonelli en Bastianini om plek drie, maar ook Jorge Navarro en Brad Binder meldden zich vooraan. Het werd uiteindelijk Bastianini die als derde de streep passeerde, voor Fenati, Antonelli, Navarro en Binder, die op nog geen drie tienden van een seconde van Bastianini over de finish kwam.