Oranje onder 19 verliest in slotminuut van Duitsland op EK

Boris (borisz)

Je hebt 22 spelers en aan het eind winnen de Duitsers. Dit wordt ook bij de jeugdteams bijgebracht. Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar verloor vanavond op het EK van Duitsland na een treffer in de 89e minuut. De wedstrijd eindigde in een 1-0 winst voor de Duitsers. De treffer werd gemaakt door Gianluca Rizzo. 

Oranje mocht in het begin flink aan de bak tegen de Duitsers. Al in de tweede minuut schoot Luca Waldschmidt op de paal. Een paar minuten later was centrale verdediger en speler van Ajax Terry Lartey Sanniez de reddende engel toen hij op de lijn een inzet van Leroy Sané onschadelijk maakte. De rest van de eerste helft viel het spel van beide ploegen tegen en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Pelle van Amersfoort kreeg de grootste kans in de eerste helft. Vijf minuten voor rust kopte hij een goede voorzet van vleugelspits Issa Kallon luttele net over het doel.

De beste Nederlandse speler was FC Twente-doelman Joël Drommel die diverse keren op knappe wijze zijn doel schoon hield. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de Duitsers er alsnog met de drie punten vandoor gingen. In de voorlaatste minuut moest hij zich gewonnen geven toen invaller Gianluca Rizzo van dichtbij de bal tegen de touwen werkte.

Eerder op de dag won Rusland met 3-1 van Spanje. Alle landen in de groep hebben nu drie punten uit twee wedstrijden. Maandag tijdens de laatste speelronde zal Oranje aantreden tegen Spanje en speelt Rusland tegen Duitsland. Spanje en Rusland hebben met +1 het beste doelsaldo. Nederland zit op een doelsaldo van 0 en Duitsland sluit de rij met -2.