Cavendish boekt eindelijk weer etappezege

Peterselieman

Mark Cavendish heeft na een lange droogte eindelijk weer eens een etappezege geboekt in de Tour de France. De Etixx - Quick-Step-renner was na 190 kilometer in Fougères in de sprint te sterk voor André Greipel en Peter Sagan. Chris Froome is de nieuwe leider in het klassement.

De etappe begon zonder Cavendish zijn teamgenoot Tony Martin die na een valpartij gisteren in het geel op moest geven. De vlucht van de dag bestond uit Daniel Teklehaimanot, Kristijan Durasek, Luis Angel Maté, Anthony Delaplace en Brice Feillu. Het vijftal kreeg al snel de zegen van het peloton dat het verschil wel binnen de perken hield.

Op de enige klim van de dag pakte Teklehaimanot wederom een puntje voor het bergklassement, waardoor de Eritreëer zijn leidende positie in dat klassement verstevigde. Het peloton verkleinde langzaam maar zeker het verschil en op elf kilometer van de meet waren Feillu en Maté de laatsten die ingerekend werden.

De sprint zou volgen en deze verliep zonder incidenten. Greipel was de eerste die aanging, maar de Duitser zag zijn voormalige teamgenoot Cavendish nog passeren. Sagan en John Degenkolb kwamen tekort en moesten genoegen nemen met de plaatsen drie en vier.