Meer F1-teams in beeld bij Aston Martin

Peterselieman

Aston Martin heeft met de Formule 1-teams Force India en Williams gesproken over een eventuele terugkeer in de Formule 1, zo meldt Autosport. Afgelopen weekend op Silverstone waren er geruchten over een eventuele samenwerking tussen Red Bull Racing en Aston Martin, maar deze optie lijkt niet reëel te zijn.

Zowel Williams als Force India rijden met Mercedes-motoren. Het merk uit Stuttgart bezit vijf procent van de aandelen in Aston Martin en heeft naar verluidt toestemming gegeven om een deal te kunnen sluiten. Mocht het doorgaan dan zal de naam van het legendarische Britse merk op de luchtinlaat van een F1-bolide te zien zijn.

Aston Martin-baas Andy Palmer: "Er gaan altijd veel geruchten rond in de paddock. Wij willen wereldwijde bekendheid voor het merk Aston Martin en doen dat momenteel via het World Endurance Championship. Als er een kans voorbij komt dan ga ik die zeker nader bekijken."

Ondertussen blijkt er wel degelijk een verband tussen Red Bull en Aston Martin te zijn. Red Bulls technisch directeur Adrian Newey werkt via het bedrijf Red Bull Technologies aan een straatauto voor Aston Martin. Deze nieuwe bolide moet de concurrentie aangaan met de McLaren P1 GTR en de Ferrari FXX K. Het project staat wel los van de Formule 1-activiteiten die ontplooid worden.