Nummerdor/Varenhorst naar kwartfinale WK, slagveld bij vrouwen

Frank (franklop)

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben donderdag de kwartfinale van het WK beachvolleybal bereikt. In het WK-stadion in Den Haag zegevierden ze in drie sets over het als tiende geplaatste Russische duo Konstantin Semenov en Viatsjeslav Krasilnikov 21-17, 22-24 en 15-11.

Nummerdor en Varenhorst spelen hun kwartfinale donderdagavond tegen het als negende geplaatste Amerikaanse koppel John Hyden en Tri Bourne. Hyden is met 42 jaar de oudste deelnemer aan het WK, zijn partner is zestien jaar jonger.

Bij de vrouwen is de achtste finale van het WK beachvolleybal zijn een slagveld geworden voor de medaillekandidaten. De top drie teams van de plaatsingslijst werden donderdag uitgeschakeld. Nadat het Nederlandse duo Marleen van Iersel en Madelein Meppelink onderuit was gegaan, verloren ook de Braziliaanse topfavorieten Larissa en Talita en het Amerikaanse duo Kerri Walsh en April Ross.

Larissa en Talita waren op het WK in Nederland als tweede geplaatst. Ze verloren een Braziliaans onderonsje op de Dam in Amsterdam van Juliana en Antonelli in drie sets: 19-21, 21-18 en 15-13.

Walsh en Ross waren als derde geplaatst en gingen in Apeldoorn ten onder tegen de Chinese Fan Wang en Yuan Yue (19-21, 21-17 en 13-15). Walsh (37) is een ware beachvolleyballegende. Ze won drie keer goud op de Olympische Spelen en van haar is nota bene bij het WK-stadion in Den Haag een groot, tijdelijk standbeeld neergezet.