Blatter: ik kom in de hemel

Peterselieman

Sepp Blatter, de scheidend voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft woensdag weer eens zijn schone geweten benadrukt. De 79-jarige Zwitser is niet corrupt en meent dat hij na zijn dood in de hemel komt, zegt hij in een interview in het Duitse tijdschrift Bunte. "Als mensen mij ervan beschuldigen dat ik corrupt ben, dan vraag ik mij af of ze de betekenis van dat woord kennen. Mensen die mij ervan beschuldigen dat ik corrupt ben, horen thuis in de gevangenis."

Blatters organisatie ligt zwaar onder vuur vanwege omkoping tot in de hoogste regionen van de FIFA. Veertien officials van de wereldbond zijn door justitie in de Verenigde Staten beschuldigd van corruptie. Blatter blijft bij hoog en laag volhouden dat hij er niets mee te maken heeft. "Ik sta open voor kritiek, maar als mensen mij corrupt noemen omdat de FIFA corrupt is, schud ik mijn hoofd."

Blatter zegt dat zijn geloof hem door de moeilijke tijd heeft geholpen. "Ik ben een religieus mens en ik bid ook. Ik bezit een gouden kruis dat is gezegend door paus Franciscus. Ik kom na mijn dood ook in de hemel. Ik geloof namelijk niet dat er een hel bestaat."