Meppelink/Van Iersel door op WK beachvolleybal, Van Gestel/Van der Vlist klaar

Redactie

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben woensdag eenvoudig de achtste finales van het wereldkampioenschap bereikt. In het tijdelijke stadion op de Haagse Hofvijver vormde het Poolse koppel Jagoda Gruszczynska en Karolina Baran geen moment echt een bedreiging. Meppelink en Van Iersel wonnen de partij in 35 minuten met 21-12 en 21-19.

Tot halverwege de eerste set ging de score gelijk op, maar daarna zetten Meppelink en Van Iersel een tandje bij. Vanaf een stand van 11-11 wisten de Poolse vrouwen in de rest van de set nog maar één punt te maken. In de tweede set bleef de marge kleiner. Gruszczynska en Baran pakten nog even een kleine voorsprong, maar de Nederlandse volleybalsters hadden licht de overhand. Op 20-19 benutten zij hun eerste matchpoint.

In de achtste finales wacht de Nederlandse Europees kampioenen een pittige ontmoeting. Meppelink en Van Iersel moeten het namelijk opnemen tegen Maria Antonelli en Juliana Silva uit Brazilië, de nummers drie van de seizoensranking.

Meppelink en Van Iersel door op WK Beachvolleybal (Pro Shots/Kay Int Veen)
Meppelink en Van Iersel door op WK Beachvolleybal (Pro Shots/Kay Int Veen)

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zijn uitgeschakeld op het wereldkampioenschap beachvolleybal. De Nederlandse vrouwen verloren woensdag in Rotterdam in hun tweederondepartij van het Duitse duo Katrin Holtwick en Ilka Semmler: 17-21 en 21- 23.

Holtwick en Semmler staan ruim tachtig plaatsen hoger op de seizoensranglijst, en waren dus bij voorbaat al favoriet. Ze pakten in de eerste set dan ook direct een voorsprong. Halverwege de set kwam het Nederlandse koppel nog even terug, mede dankzij vijf punten op rij bij een achterstand van 3-6, maar daarna trokken de Duitse volleybalsters de set zonder veel problemen naar zich toe.

In het tweede bedrijf waren Van Gestel van Van der Vlist een stuk kansrijker. Het duo moest de Duitse speelsters eerst nipt voorlaten, maar kwam daarna zelf met 15-13 voor. Op 20-17 waren er zelfs drie setpoints, maar die gingen allemaal verloren. Ook op 21-20 kregen de Nederlandse vrouwen nog een setpoint, maar Holtwick en Semmler maakten drie punten op rij.