Hoop op Griekse deal op Wall Street

Redactie

 De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger aan de handel begonnen, na de forse verliezen van een dag eerder. De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 0,6 procent hoger op 17.707 punten en de brede S&P 500 klom 0,8 procent tot 2073 punten. Beleggers lijken erop te rekenen dat de Griekse crisis met een sisser af zal lopen.

Maandag daalde de S&P nog het sterkst sinds april 2014 en werden de winst van 2015 geheel ingeleverd. De technologiebeurs Nasdaq noteerde een plus van 0,8 procent tot 4998 punten.

Beleggers in New York zijn mogelijk gerustgesteld door berichten dat de Griekse premier Alexis Tsipras op de valreep alsnog een akkoord met de crediteuren van zijn land wil sluiten. Maar waarschijnlijker is dat er sowieso op een deal wordt gegokt, desnoods pas na het referendum en eventuele voortgezette onderhandelingen.
 
Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft met Tsipras gesproken om te zien of de partijen alsnog tot een akkoord kunnen komen. Daarvoor is in ieder geval nodig dat Athene de voorstellen die de geldschieters vrijdag op tafel legden accepteert en zich inzet voor een 'ja' bij het referendum aanstaande zondag.

Gezien de recente woorden van Tsipras lijkt dat niet erg waarschijnlijk. Maandag liet een beursanalist zich echter tegen de NOS ontvallen dat beleggers links- of rechtsom op een deal rekenen.

Hoop op Griekse deal op Wall Street
Hoop op Griekse deal op Wall Street (foto: ANP)