Telstar kiest voor kunstgras

Redactie

Telstar stapt over op kunstgras. De roemruchte club uit Velsen-Zuid, die uitkomt in de Jupiler League, had in de begroting voor 2015-2016 twee belangrijke wensen opgenomen: vervanging van het gedurende het seizoen snel verslechterende veld door een mat die commercieel beter te benutten is dan voor voetbal alleen en de vorming van een tweede team met talentvolle spelers uit de regio.

"Het hoofdveld van het Telstar stadion heeft de laatste jaren flink te lijden gehad door het vele gebruik. Helaas moesten er hierdoor ook meerdere events rondom wedstrijden worden afgelast om de kwaliteit van het veld te waarborgen. Ook kon op commercieel vlak weinig gebruik worden gemaakt van de voordelen die een speelveld biedt", is te lezen in een statement op de clubwebsite.

Naast de heren maken ook de dames van Telstar gebruik van het hoofdveld. De of het nieuwe op te richten tweede elftal er komt is nog maar de vraag. De huidige financiële situatie laat dat momenteel niet toe. Het kunstgrasveld wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring. Zo is er financiële steun van verschillende deelnemers aan het bedrijvenvoetbal. Op korte termijn zal bekeken worden of het mogelijk is het financiële plaatje omtrent een te vormen tweede elftal rond te krijgen.