Telstar haalt spits weg bij FC Lienden

Redactie

Telstar heeft zich versterkt met Rafael Uiterloo. De 24-jarige spits komt over van FC Lienden, waarmee hij afgelopen seizoen de titel pakte in de zondagtak van de Topklasse en vervolgens ook het algeheel amateurkampioenschap. In de beslissende wedstrijd tegen Kozakken Boys (2-0) was Uiterloo trefzeker. Het levert de aanvaller een nieuwe kans op in het profvoetbal.

De Amsterdammer uit de jeugd van Ajax debuteerde in 2008 bij FC Utrecht in de eredivisie. Uiterloo maakte in zijn eerste wedstrijd tegen PSV meteen een doelpunt, maar een doorbraak bleef daarna uit. De afgelopen twee seizoenen maakte hij in totaal 26 treffers voor Lienden, waarmee Uiterloo de aandacht trok van Telstar. "Ik denk dat Rafael de afgelopen twee seizoenen goed heeft laten zien wat hij allemaal in zijn mars heeft. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij onze groep sterker en beter kan maken", zei trainer Michel Vonk zondag.

Maandag zal Telstar de voorbereiding starten op het nieuwe seizoen. De club uit Velsen-Zuid had Bryan Ottenhof, Thomas van den Houten, Fabian Serrarens, Mohammed Ajnane, Tom Noordhoff en Jordy Tutuarima al aangetrokken. De afgelopen week zijn ook naast Uiterloo Dustin Mijnders, Blake Horton en Liban Abdulahi toegevoegd ana de selectie. 

Mijnders (19) is een verdediger die overkomt van Willem II. In het verleden kwam hij uit voor onder andere Flakkee, JVOZ, RBC en AZ Alkmaar. Horton (21) is een Australische keeper die na een stage mag blijven en Abdulahi (19) komt over van FC Volendam. Abdulahi kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten.