Zilver voor Van Rijsselberghe bij EK

Redactie

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zaterdag bij het EK in de Mondello-baai bij Palermo genoegen moeten nemen met de tweede plaats. De olympisch kampioen kon in de afsluitende medalrace zijn Poolse rivaal Pawel Tarnowski niet meer van het goud afhouden. De plankzeiler van Texel, die tegenwoordig in Los Angeles woont, kwam als achtste binnen en dat was niet genoeg voor de titel. Met zijn tweede plaats in het eindklassement stelde Van Rijsselberghe wel zijn olympische startbewijs voor Rio 2016 veilig en verlengde hij ook zijn A-status als topsporter bij koepel NOC*NSF.

Van Rijsselberghe had vrede met zilver in Italië. "Ik had een supergoede start in deze medalrace. Ik kon een heel eind mee komen maar kwam een stukkie te kort. Het was de hele race spannend maar ik kon de Pool uiteindelijk niet voorbij komen. Ik ben tevreden met het resultaat. Vooraf hadden we de top vijf als doelstelling."

Het zat Van Rijsselberghe nog wel dwars hoe de uiteindelijke winnaar vrijdag de leiding van hem had overgenomen. Tarnowski kreeg na een crash, waaraan hij geen schuld had, de eerste plaats toebedeeld van de jury. Normaal gesproken wordt in zo'n geval het gemiddelde resultaat van de serie genomen, maar Tarnowski kreeg het gemiddelde van de dag.

Van Rijsselberghe tekende nog wel protest aan, maar dat werd afgewezen. `Omdat Pawel op een dubieuze wijze de leiding overnam, voelt het toch alsof ik goud verloren heb", baalde Van Rijsselberghe een dag later nog.