Bottas genoemd als vervanger Räikkönen

Nattekat

Ferrari zou naar verluidt het contract van Valtteri Bottas bij Williams willen afkopen. Er zou al een aanbod bij Williams zijn gelegd, maar deze werd door het Engelse team afgewezen. Hiermee komt de positie van Kimi Räikkönen bij Ferrari verder onder druk, de Fin staat dit seizoen regelmatig in de schaduw van zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel.

Te midden van de speculaties over de toekomst van Räikkönen, meldt het Duitse blad Bild dat Ferrari niet enkel een bod deed aan Bottas, maar ook aan het team van Williams. Bottas heeft nog steeds een optie voor het komende seizoen en Williams is vastberaden om hem te houden. "Het zou enorm jammer zijn als hij het team verlaat. Ik weet zeker dat hij zich hier zeer comfortabel voelt, en hij is een belangrijke bouwsteen voor ons team om de aansluiting met de top te behouden," meldde technisch directeur Pat Symonds.

Williams zou om een bod van vijftien miljoen euro vragen, wat voor Ferrari teambaas Maurizio Arrivabene teveel is. De Italianen zouden bereid zijn tot vier miljoen te gaan.

Na een tweede plaats in Bahrein presteert Raikkonen regelmatig ondermaats, terwijl Vettel al meerdere podia heeft behaald dit jaar. De crash in de eerste ronde van de Grand Prix van Oostenrijk zal zijn situatie niet verbeterd hebben.