Homohuwelijk is mogelijk in Fire Emblem: Fates

Puddington

Nintendo heeft vandaag een nogal opmerkelijk statement aangekondigd: in de nieuwste game in de Fire Emblem-serie, Fire Emblem: Fates, zal het voor het hoofdpersonage mogelijk te zijn om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. Het is de eerste Nintendo-game ooit waarbij een dergelijke optie tot homohuwelijk mogelijk is.

"We geloven dat onze games de diversiteit van onze spelersgroep moeten reflecterenen tegelijkertijd nemen we allerlei factoren mee die er voor moeten zorgen dat de game leuk is, zoals het scenario en de gameplay. We hopen dat onze spelersgroep inderdaad de game leuk zal vinden", vertelt een woordvoerder van Nintendo aan Eurogamer vandaag.

Fire Emblem: Fates krijgt 3 versies. In de conquest-editie van de game speel je met een mannelijk personage met de optie om met een man te trouwen, en in de birthright-editie speel je een vrouwelijk personage die met een vrouw kan trouwen. Later komt er ook nog een derde versie als DLC, die het mogelijk maakt om het andere geslacht voor jouw versie te kopen.

 Eerder kreeg Nintendo nog kritiek met de release van levensimulator Tomodachi Life dat er geen mogelijkheid was voor homoseksuele en lesbische relaties, en ook het statement dat Nintendo geen "sociaal commentaar" wilde leveren lag onder vuur. Nintendo beloofde toen dat als er een vervolg op Tomadachi Life kwam, er een nieuwe gameplay zou komen die representatief zou zijn voor alle spelers. 

Fire emblem fates
Homohuwelijk is mogelijk in Fire Emblem: Fates