Waterpoloteam wint van Slowakije

Nattekat

De Nederlandse waterpoloërs hebben dinsdagavond in Veenendaal de eerste oefenwedstrijd tegen Slowakije gewonnen. Oranje zegevierde met 11-10. De periodestanden waren 5-2 2-2 3-2 1-4. De doelpunten van Nederland kwamen op naam van Robin Lindhout (drie), Luuk Gielen en Jorn Winkelhorst (twee), Jesse Koopman, Joep van den Bersselaar, Lars Gottemaker en Thomas Lucas.

Nederland en Slowakije ontlopen elkaar nauwlijks op de wereldranglijst, dus de verwachting was dat de twee aan elkaar gewaagd zouden zijn. Bij de wedstrijd echter was Nederland duidelijk de sterkere ploeg en zorgden enkel de slordigheidjes ervoor dat de Slowaken dichtbij konden blijven. Nederland kreeg door een actievere aanval meer manmeersituaties dan de Slowaken. Zo stond Nederland na de eerste periode al met 5-2 voor, waarvan vier doelpunten gemaakt werden uit een manmeer (of strafworp). De gasten moesten het juist hebben van de normale aanval. De Nederlandse verdediging werd regelmatig aan het wankelen gebracht, waardoor de Slowaken regelmatig van grote afstand scoorden.

Nederland speelt woensdag (Nijverdal) en donderdag (Den Haag) opnieuw tegen Slowakije. De selectie van bondscoach Robin van Galen is in voorbereiding op de Universiade in Zuid-Korea (3-14 juli).