Cricketers verslaan Papua Nieuw-Guinea in eerste ééndaagse

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben maandag de eerste van de twee eendaagse wedstrijden tegen Papua Nieuw-Guinea in het World Cricket League Championship gewonnen. Op een regenachtige dag in Rotterdam werd op de velden van VOC met vijf wickets gewonnen. Door de regen werd de wedstrijd in eerste instantie ingekort naar 30 in plaats van 50 overs. 

Nederland startte na gewonnen toss in het veld. Na elf overs, bij de stand van 38/3 begon het opnieuw te regenen. Na een klein uur kon er weer gespeeld worden en werd besloten de wedstrijd opnieuw met zes overs in te korten. PNG kwam uiteindelijk tot een score van 122 runs tegen het verlies van negen wickets.

Nederland startte zijn inning voortvarend en verloor zijn eerste wicket pas op 53 runs. De geslagen bal van Stephan Myburgh (20 runs) werd gevangen. Ben Cooper (37 runs, niet uit) en Michael Swart (38 runs) gingen stug door. Nadat Swart uit ging stokte de productie even en verloor Oranje snel een aantal wickets na elkaar. Cooper en Michael Rippon (7 runs, niet uit) tikten de benodigde runs rustig bijeen, ruim binnen het aantal overs dat ervoor stond. 

Over twee dagen zullen de cricketers opnieuw aantreden tegen Papua Nieuw-Guinea, dan op de velden van VRA in Amstelveen. De beste cricketlanden van de World Cricket League Championship plaatsen zich uiteindelijk voor het WK-kwalificatietoernooi in 2018.