Team Lotto met zeven Nederlanders naar Tour

Sjors (Sj0rSz)

Team LottoNL-Jumbo heeft vandaag de selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Wilco Kelderman en Robert Gesink zullen de speerpunten binnen de formatie zijn, zo laat ploegleider Nico Verhoeven op de officiële website van de wielerploeg weten.

"We hebben voor een evenwichtige samenstelling van onze ploeg gekozen", aldus Verhoeven. "Robert en Wilco zijn de kopmannen, maar ook Laurens en Steven hebben zich bewezen in een grote ronde."

"Daarbij weet je dat er zeker in de eerste tien dagen van de Tour de France veel kan gebeuren. Met dit blok van vier, lopen we minder risico om na die beginfase ons klassement volledig kwijt te zijn. We kunnen onze kansen spreiden en zetten niet alles op één kopman. Het venijn zit hem in de tweede helft van de wedstrijd, dus als dat gedeelte aanbreekt, moeten we er nog goed bij zitten."

Kelderman debuteert dus in de Tour de France en kijkt er erg naar uit. "Ik heb me de laatste vijf weken specifiek op de Tour de France voorbereid. Ik ben op hoogtestage geweest en heb het Criterium du Dauphiné gereden in aanloop naar de Tour. Ik kijk vooral uit naar de start in Utrecht en naar de etappe naar Alpe d’Huez."

De volledige selectie van Team LottoNL-Jumbo:

Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Sep Vanmarcke, Bram Tankink, Tom Leezer, Jos van Emden en Paul Martens.