Colombia toch door in Copa, Venezuela naar huis

Mexicanobakker

Voor Colombia was het nagelbijten en lijdzaam toekijken, maar de wedstrijd tussen Brazilie en Venezuela is in 2-1 geeindigd. Hierdoor is naast Brazilie ook Colombia door in Groep C. Venezuela ligt eruit na de goede start tegen Colombia.

Al in het begin van de wedstrijd had Brazilie de overhand. Zij vielen aan en scoorden ook vroeg in de wedstrijd uit een corner de 1-0: Thiago Silva kopte binnen. Brazilie bleef de overhand hebben in de eerste helft, maar dit resulteerde niet in doelpunten.

Ook in de tweede helft waren de goddelijke kanaries duidelijk beter. Dit leidde tot een prachtige treffer in het begin van de tweede helft. Hierna ging coach Dunga echter een zeer verdedigende tactiek toepassen waardoor Venezuela wat beter in de wedstrijd kwam. Uit een vrije trap die net gekeerd kon worden door doelman Jefferson werd de 2-1 binnen geschoten en in de extra tijd waren er nog kansen op de gelijkmaken. Venezuela wist deze echter niet af te ronden en zo zijn zij het enige uitgeschakelde land in Groep C.

De acht landen die deel zullen nemen aan de kwartfinales zijn Argentinie, Brazilie, Bolivia, Chili, Colombia, Peru, Paraguay en Uruguay. De eerste kwartfinale zal gespeeld worden op 24 juni.