Ecclestone: "Red Bull zal niet uit Formule 1 stappen"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat Red Bull uit de F1 zal stappen. De Oostenrijkse drankjesfabrikant uit openlijke frustraties over het presteren van motorenfabrikant Renault, waardoor de teams Red Bull Racing en Toro Rosso er niet aan te pas komen.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz sprak dit weekend in Oostenrijk met Ecclestone over de toekomst van de Formule 1 en zijn eigen plannen. Volgens Ecclestone moeten er in het sportieve reglement wel zaken gaan veranderen om het veld dichterbij te brengen.

Ecclestone: "Zij zijn teleurgesteld. Zij zeggen dat het niet presteren niet aan hen ligt." Of ze zullen stoppen? "Ik denk het niet, ik ken meneer Mateschitz goed. Hij zou er liever op het hoogtepunt mee stoppen. Dat de liefde nu even voorbij is wil niet zeggen dat hij meteen wil vertrekken. Hij heeft gewoon een nieuw liefje nodig. Renault begrijpt dat. Ze zoeken gewoon een meer competitieve motor."

Afgelopen week werd Red Bull gelinkt aan een overstap naar Ferrari, al ontkende Mateschitz dat stellig. Eerder probeerden de Oostenrijkers tevergeefs Volkswagen te bekeren voor de Formule 1.