Enorme gridstraf voor Button en Alonso

Sjors (Sj0rSz)

Jenson Button hoeft dit weekend, tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, hoogstwaarschijnlijk niet op punten te rekenen. De coureur van McLaren kreeg een gridstraf van liefst 25 plaatsen.

Naast het feit dat Honda een nieuwe motor in de bolide van Button plaatste, werden ook nog een aantal andere wijzigingen aan de auto doorgevoerd. Hierdoor heeft de Brit deze enorme straf aan zijn broek gekregen.

Eerder kreeg de ploeggenoot van Button, Fernando Alonso, ook al een forse straf om zijn oren. De Spanjaard kreeg eerder al een penalty van 20 gridplaatsen.

McLaren heeft laten weten dat het wisselen van de motor een bewuste keuze is geweest. Het team verwacht op de Redbull Ring nauwelijks kans te maken op punten. "Sommige raceweekends moeten we opofferen om in andere wel kans te maken", liet Alonso weten. Of dat ook inderdaad gebeurt, zal in de komende races duidelijk worden.

Update 13.12 uur
Fernando Alonso heeft nog een extra straf van vijf gridplaatsen gekregen vanwege een versnellingsbakwissel. Hierdoor komt het totaal aantal strafplaatsen voor de Spanjaard op 25.