IS-strijder filmt zijn eigen dood

LTVDK

Op internet zijn beelden opgedoken die zijn gemaakt door een strijder van Islamitische Staat. De beelden zouden zijn gemaakt met behulp van een GoPro camera en de laatste momenten van de onfortuinlijke jihadi laten zien.

De video laat in eerste instantie een compilatie zien van een gevecht tussen IS-strijders en Iraakse soldaten. In de beelden is vanuit 'first-person view' te zien hoe de kalifati zijn Kalashnikov ledigt en met zijn medestrijders een aantal gebouwen probeert te veroveren

Richting het einde van de video lijkt het echter steeds meer fout te gaan en is te zien hoe een collega-jihadi inzakt nadat hij geraakt is door een kogel. Even later volgt er een schot en valt de filmer zelf op de grond. Het sluit af met de camera die van zijn levenloze lichaam wordt gehaald.

De beelden laten goed zien op wat voor manier de IS'ers ten strijde trekken. Vanwege de mogelijk schokkende inhoud is de video al direct van Youtube verwijderd. Voor wie toch benieuwd is, de beelden zijn op eigen risico te bekijken via Liveleak.