Nederlandse cricketers verliezen meerdaagsewedstrijd van Papua Nieuw-Guinea

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben hun openingsduel om de ICC Intercontinental Cup verloren. In Amstelveen waren de cricketers van Papua Nieuw-Guinea met 5 wickets te sterk voor Oranje. De Intercontinental Cup is een competitie voor meerdaagse cricketwedstrijden met Associate Members van de ICC. 

Dinsdag was de eerste dag van de wedstrijd, waarin Nederland tot een score kwam van 209 runs in 64.4 overs. Paul van Mekeren haalde met 34 runs de meeste runs binnen. Dit leek een lage score, maar Papua Nieuw-Guinea verloor dinsdag al zes wickets en ging woensdag uit na 128 runs. 

In de tweede inning startte Nederland niet goed, na zeventien runs had PNG al drie wickets te pakken. Michael Rippon bleef uiteindelijk staan voor 36 runs en Wesley Barresi scoorde 41 runs. Tim van der Gugten (57 runs) en Van Meekeren (33) produceerden het hoogste partnership van de Nederlandse innings van 83 runs voor het achtste wicket. Met nog wat sprokkelwerk onderin eindigde Nederland op 223 all out (60.3 overs), goed voor een totaal 432 runs. 

Papua Nieuw-Guinea 305 runs nodig om de overwinning te pakken, Woensdag werden al 66 runs gepakt. Oranje begon donderdag op dag drie goed aan de wedstrijd doordat Van Meekeren twee man uit bowlde. Hier bleef het echter bij er viel in het resterende deel nog slechts één wicket. Assad Vala en Mahuru Dai waren namens de gasten goed voor respectievelijk 124 en 91 runs. 

Dinsdag speelt Nederland opnieuw tegen Papua Nieuw-Guinea, maar dan speelt het een ééndaagse wedstrijd voor de World Cricket League Championship een toernooi waar tickets zijn te behalen voor het kwalificatietoernooi voor het WK cricket.