Turnster Wevers verrast met meerkampbrons op Spelen

heywoodu

Turnster Lieke Wevers heeft tijdens de Europese Spelen in Baku voor een verrassing gezorgd door in de meerkamp de bronzen medaille voor zich op te eisen. De 23-jarige Nederlandse liet op het laatste onderdeel de Duitse Sophie Scheder nog achter zich.

Wevers begon met 13.700 punten op sprong, waar ze de vijfde plaats mee pakte. Dankzij 13.966 punten op de brug met ongelijke leggers 13.533 punten op de evenwichtsbalk begon Wevers als vierde aan de oefening op de vloer, het laatste onderdeel. Ze moest daarin een flinke achterstand goedmaken op Scheder, maar met 13.866 punten leek Wevers daar plotseling een goede kans op te maken. Scheder, die op de brug nog onderuit was gegaan, kwam niet verder dan 13.033 punten.

Het leverde Wevers over vier onderdelen een totaal op van 55.065 punten, ruim een tiende meer dan de 54.932 van Scheder. De overige medailles waren ver buiten bereik: Aliya Mustafina uit Rusland was oppermachtig met 58.566 punten, Guilia Steingruber pakte met 56.699 het zilver namens Zwitserland. Voor Wevers is het de tweede bronzen medaille, want ook met het Nederlandse team was er eremetaal van dezelfde kleur. Mustafina pakte met het Russische team al goud.

Wevers in actie tijdens de Spelen in Baku (Foto: Getty)