Lewis en Taylor winnen World Cup of Darts

Boris (borisz)

Engeland heeft voor de derde keer de World Cup of Darts gewonnen. In de finale in de Eissporthalle te Frankfurt versloegen Adrian Lewis en Phil Taylor Schotland met 3-2. Gary Anderson en Peter Wright namen deel namens de Schotten. Engeland was als eerste geplaatst en Schotland als tweede. Schotland was in de halve finale te sterk voor Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. 

Engeland nam de leiding na een 4-0 zege van Taylor op Wright. Anderson trok de stand gelijk door Lewis met 1-4 te verslaan. De derde partij was een koppelwedstrijd. 

In de koppelwedstrijd werd het 3-3. In de beslissende leg gooide Wright 134 en Anderson 140, maar de Engelse darters gooiden beiden 140. Taylor gooide 101 uit om de koppelwedstrijd te winnen en 2-1 voor te komen. Met 108 gemiddeld wist Anderson Taylor met 4-1 te verslaan om de stand gelijk te trekken. Lewis en Wright speelden de beslissende wedstrijd. 

In de beslissende wedstrijd had Lewis geen kind aan Wright, de enige deelnemer aan de finale zonder tv-titel. Lewis trok de beslissende wedstrijd naar toe en Engeland won voor de derde keer de World Cup of Darts. Lewis en Taylor mogen beiden 25.000 Britse pond bijschrijven, (34.700 euro). Anderson en Wright moeten genoegen nemen met 13.000 pond (18.000 euro). 

Volgende week is de PDC opnieuw in Duitsland actief. In Riesa is het vijfde toernooi van de European Tour, de German Darts Trophy. Vincent van der Voort en Michael van Gerwen zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi. Overige Nederlanders moeten zich zien te plaatsten via het kwalificatietoernooi.