Eindzege voor Froome in Dauphiné

Redactie

Met zijn tweede ritzege op rij heeft de Brit Chris Froome zich zondag ook verzekerd van de eindzege in de 67e editie van het Critérium du Dauphiné. In een prachtig gevecht op de slotklim naar Modane Valfréjus versloeg hij de Amerikaanse klassementsleider Tejay van Garderen.

Froome begon na zijn zege op zaterdag met een achterstand van achttien seconden op Van Garderen aan de slotrit en moest dus iets forceren voor de eindzege. Op 2,5 kilometer van de finish opende hij de aanval. Zijn voorsprong aan de eindstreep was met achttien seconden net voldoende voor de eindoverwinning. In het eindklassement kwam zijn voorsprong op Van Garderen door bonificatie uit op tien seconden.

Voor Froome was het de tweede eindzege in de Dauphiné. Eerder was hij al in 2013 de beste in de rittenkoers, later dat jaar won hij ook de Ronde van Frankrijk.

In de slotetappe zondag was Wout Poels zaterdag weer goed. De ploeggenoot van Froome eindigde op 44 seconden als achtste. Beste Nederlander in het eindklassement werd Wilco Kelderman. De kopman van LottoNL-Jumbo eindigde met ruim 25 minuten achterstand op de 23e plaats.