Qualifier Mahut voor de tweede keer de beste in Rosmalen

Boris (borisz)

Nicolas Mahut (ATP-97) heeft na 2013 nu ook in 2015 het ATP-toernooi van Rosmalen op zijn naam weten te schrijven. De Fransman won in de finale op het Brabantse gras in twee sets van de Belg David Goffin (ATP-15): 7-6(1) en 6-1. Het bijzondere is dat Mahut opnieuw dit toernooi als qualifier wist te winnen, in 2013 begon hij ook in het kwalificatietoernooi.

In de eerste set kregen beide spelers wel breakkansen, maar zowel Goffin als Mahut wisten de break niet te plaatsen. Een tiebreak moest de uitkomst bieden. Mahut startte de tiebreak met een backhandwinner na een lange rally van maar liefst 35 slagen, wat tot veel waardering leidde bij het publiek. De Fransman maakte ook een snelle minibreak bij 1-1 en zag vervolgens zijn tegenstander een paar slordigheden produceren waardoor hij tiebreak met 7-1 naar zich toe kon trekken.

De tweede set leek Goffin er niet mer in te geloven. Mahut kwam snel een dubbele break voor en liep hij snel uit naar de winst. De Fransman speelde deze week twaalf wedstrijden in Rosmalen, want hij haalde met Pierre-Hugues Herbert ook de finale van het dubbelspel. Het Franse koppel verloor echter de eindstrijd van Ivo Karlovic en Lukasz Kubot. Het werd 6-2 en 7-6 (9).

Nicolas Mahut wint voor de derde keer een ATP-toernooi, waarvan twee in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Nicolas Mahut wint voor de derde keer een ATP-toernooi, waarvan twee in Rosmalen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)