Tafeltennissters naar halve finales Europese Spelen

heywoodu

De Nederlandse tafeltennisdames hebben zich op de Europese Spelen in Baku geplaatst voor de halve finales van de teamcompetitie. Polen werd in de kwartfinale met de nodige moeite aan de kant gezet: 3-2.

Li Jiao beet het spits af voor Nederland en kende tegen Katarzyna Grzybowska gelijk flink wat moeite in de eerste game. Dat kon ze nog omdraaien en ruim twintig minuten later was de eerste zege binnen: 13-11, 11-7, 7-11, 11-3. In de tweede partij speelde Li Jie tegen de Poolse Li Qian, met wie ze op het WK in China onlangs nog verrassend brons pakte in het vrouwendubbel. Dit keer was er uiteraard geen samenwerking en enigszins onverwacht was de Poolse veel te sterk: 5-11, 7-11, 8-11.

Britt Eerland nam het samen met Jiao op tegen Grzybowska en Natalia Partyka, wat binnen twintig minuten gespeeld was in het voordeel van Nederland: 11-9, 11-8, 12-10. Het was echter wederom Qian die Nederland dwarszat, door met 3-1 te winnen van Eerland. In het beslissende duel herpakte Jie zich toch weer. Tegen drievoudig paralympisch kampioene Partyka moest ze één game afstaan, maar kon ze het duel toch in het voordeel van Nederland beslissen: 11-6, 11-6, 4-11, 11-8.

Partyka slaagde er niet in om Nederland echt dwars te zitten (Foto: Getty)