Van Gerwen/Van Barneveld ook te sterk voor Zuid-Afrika op World Cup of Darts

Boris (borisz)

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staan in de kwartfinale van de World Cup of Darts. De titelverdedigers versloegen in Frankfurt het koppel uit Zuid-Afrika met 2-0. 

Van Gerwen ging niet in de fout tegen Graham Filby en won met 4-0, mede door een 148-finish in de derde leg. Van Barneveld nam het daarna op tegen Devon Petersen, dit kon wel eens een kraker worden. Barney wilde direct tot zaken komen en brak met een 96-finish en een elfdarter de Zuid-Afrikaan. 

In de derde leg kreeg Petersen een kans op een leg en benutte dat ook. Van Barneveld trok de wedstrijd vervolgens zakelijk naar zich toe en won met 4-1 van Petersen. Het Nederlandse koppel treft zondag in de kwartfinales Noord-Ierland (Brendan Dolan & Rob Szabo). 

Schotland had geen moeite met Hongarije. Wereldkampioen Gary Anderson versloeg Nandor Bezzeg met 4-2 en Peter Wright versloeg Gabor Takacs met 4-0. In de volgende ronde treffen ze Royden Lam en Scott MacKenzie uit Hong Kong. Engeland heeft met 2-0 gewonnen van Japan. Alleen Adrian Lewis gaf een leg weg. 

Duitsland won met 2-0 van Oostenrijk. Jyhan Artut versloeg Rowby-John Rodriguez met 4-3 en Max Hopp was met 4-2 te sterk voor Mensur Suljovic. 

Uitslagen tweede ronde World Cup of Darts - avondsessie 

Land/Speler Land/Speler Uitslag
Schotland Hongarije 2-0 
Gary Anderson Nandor Bezzeg 4-2 
Peter Wright Gabor Takacs 4-0 
Nederland Zuid-Afrika 2-0 
Michael van Gerwen Graham Filby 4-0 
Raymond van Barneveld Devon Pedersen 4-1 
Engeland Japan 2-0
Phil Taylor Hakuri Muramatsu 4-0 
Adrian Lewis Morihiro Hashimoto 4-1 
Oostenrijk Duitsland 0-2 
Rowby-John Rodriguez Jyhan Artut 3-4 
Mensur Suljovic Max Hopp 2-4 

Kwartfinales - zondag

België v Australië
Schotland v Hong Kong
Engeland v Duitsland
Noord-Ierland v Nederland