YouTube komt met platform specifiek voor games

Wouter (2dope)

Google kondigde gister aan met een nieuw YouTube-platform te komen, specifiek voor gaming. Het platform gaat dan ook YouTube Gaming heten.

YouTube Gaming kan gezien worden als antwoord op Twitch, de populaire game streaming-hub. Vorig jaar trachtte Google Twitch te kopen voor 1 miljard dollar, maar uiteindelijk was het Amazon dat een succesvolle deal afsloot en Twitch voor 970 miljoen dollar overkocht. Schijnbaar heeft Google sindsdien nog altijd brood gezien in het idee en komt nu met zijn eigen variant.

"YouTube Gaming is gemaakt om alles met betrekking tot je favoriete games en gamers aan te bieden, met meer video's dan waar dan ook. Van Asteroids tot Zelda, meer dan 25.000 games krijgen hun eigen pagina, een plaats waar je alle beste video's en livestreams van die titel kunt bekijken".

De nieuwe dienst is te gebruiken via zowel de browser (gaming.youtube.com) als via een app. Op die manier kunnen gebruikers zich abonneren op kanalen en registreren om notificaties te ontvangen wanneer livestreams beginnen of zodra nieuwe content online komt.

YouTube Gaming lanceert deze zomer eerst in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. YouTube zal ook te vinden zijn met meen booth op E3 komende week.


YouTube krijgt specifiek gaming-platform