FIFA bepaalt op 20 juli nieuwe verkiezingsdag

Redactie

Het dagelijkse bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA komt op 20 juli bijeen om de exacte datum te bepalen voor het congres waarop de opvolger van de aftredende voorzitter Sepp Blatter wordt gekozen. De geplaagde bond bracht donderdag naar buiten dat het buitengewone congres tussen december 2015 en februari 2016 zal plaatsvinden. De BBC meldde eerder deze week 16 december als verkiezingsdag.

De samenkomst van alle 209 aangesloten bonden is nodig omdat Blatter enkele dagen na zijn herverkiezing besloot alsnog op te stappen. Hij voelde niet voldoende steun meer binnen de bond, die is verwikkeld in een omvangrijk omkoopschandaal en waarin justitie in de Verenigde Staten en Zwitserland hun tanden hebben gezet.

Voorname kandidaat om Blatter op te volgen is de Jordaanse prins Ali bin al-Hussein, die het in de verkiezing van eind mei aflegde tegen de 79-jarige Zwitser, die zeventien jaar lang de post van hoogste FIFA-baas heeft bekleed. Andere mogelijke kandidaten zijn de oud-voetballers David Ginola en Zico.