Nieuwe motorupdate Ferrari in Monza

Peterselieman

Ferrari zal haar Formule 1-motor waarschijnlijk voor haar thuisrace in Monza in september weer een update gaan geven, zo heeft Ferrari-baas Sergio Marchionne laten weten. Om het gat met Mercedes te dichten werden afgelopen weekend in Canada enkele van de nog resterende tokens ingezet.

Coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel werden in Montreal vierde en vijfde, waardoor het niet lijkt alsof er vooruitgang is geboekt, maar de Italianen verwachten in de komende races een stap te kunnen maken. Door de nog resterende tokens gespreid in te zetten profiteren de Italianen van een gat in de regels van autosportfederatie FIA.

Marchionne: "2015 is een goed jaar voor ons omdat we de tokens gericht in kunnen zetten. Als we een bevriezing van de motorenontwikkeling hadden, zoals de regels bedoeld zijn, dan hadden we een handicap in vergelijking met onze naaste rivalen. Nu hebben we een grote stap gezet en maken we daarna kleine stapjes voorwaarts. Monza is wederom een sleutelmoment in de ontwikkeling van de auto."

De Italiaan prijst het werk dat zijn team deze winter heeft verzet om het gat met Mercedes te dichten. Het leverde in Maleisië zelfs een zege op, maar dat is niet genoeg. Het team moet continu stappen voorwaarts blijven zetten door de auto te blijven verbeteren.