Sportblog: Armstrong-film & FIFA is humor weer kwijt

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Fles water voorkomt doelpunt
De roep om doellijntechnologie in het voetbal wordt alsmaar groter. Geinoord zal pleiten dat dit ook voor het amateurvoetbal zal gaan gelden. In een jeugdduel van de club tegen DOSC werd een glaszuivere treffer over het hoofd gezien nadat de bal het doel uit door de waterfles van de keeper. Protesteren bij de scheids had geen zin, het duel eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

Tot de doellijntechnologie er is: plaats voorwerpen achter de doellijn. Je kunt er goals mee voorkomen.


Handig zo'n flesje water (Bron: YouTube)

Kijk Guus, zo motiveer je een voetbalteam
Guus Hiddink moet niet langer puzzelen met de verdediging van het Nederlands elftal, hij moet het over een heel andere boeg gooien! Neem een voorbeeld aan Venezuela, daar weten ze hoe ze de mannen van het nationale elftal op scherp moeten krijgen. De presentatrices van 'Desnudando La Noticia', een programma wat we zouden kunnen omschrijven als een nieuwsuitzending waar (half) blote vrouwen de berichten voorlezen, besloten hun nationale team te prikkelen. Ze namen een filmpje op om hun team aan te moedigen voor de aanstaande Copa America. Dat zal hard nodig zijn want Venezuela zit in de poule samen met Brazilië, Colombia en Peru.


Het ophitsende filmpje (Bron: YouTube/Desnudando La Noticia)

FIFA is humor nog niet verleerd....... of toch wel.....
Wereldvoetbalbond FIFA ligt momenteel fel onder vuur vanwege vermeende corruptie. Woordvoerder Walter De Gregorio is tegenover het Zwitserse SRF 1 zijn humor in ieder geval nog niet verloren. Hij weet Sepp Blatter, Jérôme Valcke en zichzelf in een mop te krijgen.

Het mopje je kun je hier bekijken.

Inmiddels heeft het mopje ook een vervelend staartje gekregen zo laat Novum ons weten. De Gregorio heeft donderdag met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. De FIFA geeft geen reden op voor het vertrek van de woordvoerder, maar volgens de BBC heeft een grap die hij maakte op de Zwitserse televisie zijn ontslag ingeleid.

Lance Amstrong the movie is in aantocht
De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier, de film over Lance Armstrong is in aantocht. De sportman die met zijn levensverhaal van patiënt tot held en even later tot gevallen held, dat is natuurlijk een prachtige basis voor een film. De rolprent genaamd The Program is geregisseerd door Stephen Frears met Ben Foster die de rol van Armstrong vertolkt. De film gaat helaas pas 8 oktober in Duitsland in première en zal daarna ook in andere landen te zien zijn. Om jullie op te warmen is hier de trailer:


De trailer van The Program (Bron: YouTube)

Trickshot Tennis
Trickshots kennen we wel van het biljart maar ook in andere sporten komt het 'trickshot' voor. Zo ook in het tennis waar Pablo Schurig de meest fantastische services uit zijn mouw tovert. Ze zullen volgens de regels vast niet allemaal legaal zijn maar het ziet er allemaal bijzonder tof uit.


Trickshot Tennis (Bron: YouTube/TheTennisTimes)

Bunting klaar voor The Voice?
Zaterdagavond tijdens de Dutch Dart Masters in Venray vermaakte Stephen Bunting het publiek niet alleen met het gooien van pijltjes, ook deed hij een poging om te zingen. 4500 man gingen uit hun dak bij het horen van Bunting's versie van Gold.

 

BRILLIANT: Stephen Bunting sings Spandau Ballet's 'Gold' live on stage at the Dutch Darts Masters in Venray!

Posted by Professional Darts Corporation on maandag 8 juni 2015