De Bruijn promoot veilig zwemmen in vakantie

Redactie

Viervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn promoot de campagne om kinderen veilig en zorgeloos te laten zwemmen in de vakantie. Jaarlijks raken veel kinderen ondanks een zwemdiploma in de problemen in de zee of in het zwembad op de camping.

De zwembond KNZB heeft daarom de Nationale Zwemcheck in het leven geroepen. Onder leiding van zweminstructeurs en De Bruijn kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar zaterdag bij de Optisport Boulevard in Dordrecht hun zwemvaardigheden oefenen en opfrissen.

"Kinderen moeten zich bewust zijn van onverwachte situaties en gevaren in het water", aldus ambassadrice De Bruijn. "Ook al heb je een diploma, in bepaalde situaties in de zee of het zwembad op de camping heb je toch andere zwemvaardigheden nodig. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik als kind onder een vlot terecht kwam. Gelukkig kwam ik snel weer boven. Maar kinderen moeten niet in paniek raken als ze kopje onder gaan. Het is daarom belangrijk om te oefenen wat je moet doen als je bijvoorbeeld op je luchtbed wegdrijft of als je omslaat in een opblaasboot."

De Bruijn promoot veilig zwemmen in de vakantie (Foto: Novum)
De Bruijn promoot veilig zwemmen in de vakantie (Foto: Novum)