McLaren wil Honda gaan helpen

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren wil Honda gaan helpen bij de doorontwikkeling van hun motor. Het team uit Woking rijdt dit seizoen met krachtbronnen van Japanse makelij, maar door een gebrek aan onder meer topsnelheid blijven de bolides achterin het middenveld hangen. In Monaco werden door Jenson Button wel punten gescoord.

McLaren-teambaas Eric Boullier wil alle middelen inzetten om de problemen de baas te worden. "Als je op korte termijn een inhaalslag wilt maken, moet je er ervaring tegenaan gooien. We hebben kennis op software- en IT-gebied, om maar wat te noemen. Die kunnen we bij Honda aanbieden, zodat zij zich meer op de motorontwikkeling kunnen richten."

Honda probeerde eerst zelf alles te doen, maar afgelopen weekend in Canada heeft duidelijk gemaakt dat er nog veel werk aan de winkel is. Zowel Button als Fernando Alonso vielen door problemen uit. Meer input van McLaren kan helpen. "Dat zou zeker fijn zijn, al luisteren ze nu ook naar ons. We voeren elke dag discussies, waar ik in het openbaar niks over kan zeggen. Maar met onze hulp kunnen ze nog sneller verbeteren."

Volgens Boullier peinst McLaren er niet over om Honda de rug toe te keren. "Eerlijk is eerlijk, ze besloten twee jaar geleden om het te doen, en dan win je niet zomaar even direct. We hebben altijd gezegd dat we een berg te beklimmen hadden. Alleen ziet die berg er nu wel een beetje erg hoog uit. We moeten er nu dus voor zorgen dat we er op de juiste manier tegenaan gaan."