Lens wil nog steeds weg uit Kiev

Redactie

Ondanks het winnen van de 'dubbel' wil Jeremain Lens nog steeds graag vertrekken bij Dinamo Kiev. De 27-jarige aanvaller hoopt op een nieuw avontuur vanwege de oorlog die Oekraïne verscheurt. "Ik hoop dat Dinamo Kiev meewerkt als er een mooie club voor me komt. Maar als ze me aan mijn contract houden, vind ik dat ook niet erg", zegt Lens, die nog twee jaar vast ligt en vorstelijk wordt beloond in de Oekraïense hoofdstad.

De oud-speler van AZ, NEC en PSV had begin dit jaar al openlijk geroepen weg te willen vanwege de situatie in Oekraïne. "De clubleiding begreep dat wel, ze snappen alle buitenlandse jongens die zo praten. Wij zijn naar een land toegekomen waar nu onrust is en willen daarom vertrekken, dat is logisch. Wij hebben een uitweg. Voor de jongens die uit Oekraïne komen, ligt dat heel anders. "

Als landskampioen gaat Dinamo Kiev volgend seizoen de Champions League in. "Zes mooie wedstrijden, dat is op zich een mooie uitdaging. Maar ik sta er nog steeds hetzelfde in. Ik wacht af wat deze zomer gaat gebeuren", aldus de 29-voudig international, die terug is bij het Nederlands elftal.