'Artiesten kiezen graag voor Pinkpop'

Redactie

Bekende artiesten komen graag optreden op Pinkpop, het muziekfestival in Landgraaf dat komend weekend voor de 46e keer wordt gehouden. Aan Faceculture vertelt organisator Jan Smeets hoe het elk jaar lukt om bekende namen te strikken.

"Wij moeten eerst weten wie er allemaal op tournee wil gaan. Als dat bekend is, vliegen we met z'n allen op die namen af. Wij hebben het geluk dat we een heel bekend festival zijn, daarom willen veel groepen graag op Pinkpop staan. Sommige acts kiezen voor Pinkpop en niet voor een ander festival dat dezelfde prijs wil betalen. Daar hebben we dan geluk mee. Maar alles begint met het aanbod."

Radio-dj Giel Beelen is dit jaar opnieuw als presentator verbonden aan het festival. Hij heeft er weer zin in. Dat er ook andere soorten muziek staan geprogrammeerd dan alleen pop en rock, mag de pret niet drukken. "De rockers komen ruimschoots aan hun trekken met de Foo Fighters, maar ook The Eagles Of Death Metal en een hoop andere bands. Ook John Coffey, om maar eens een Nederlandse band te noemen. Tegelijkertijd is er ook dance met Joost van Bellen die een plaatje draait. Het is de diversiteit die Pinkpop heel erg van nu maakt."